Sofijos festivalis kviečia vaikus ir paauglius į 5 dienų trukmės jaunųjų kūrėjų stovyklą!

Sofijos festivalis kviečia vaikus ir paauglius į 5 dienų trukmės jaunųjų kūrėjų stovyklą!
July
22

Tėvelių dėmesiui!

Sofijos festivalis kviečia vaikus į penkių dienų trukmės jaunųjų kūrėjų stovyklą

07. 22 - 07.26  10.00 - 13.00

Edukacijos programa jauniems kūrėjams vyks Kuliuose rytais, festivalio dienomis - nuo liepos 22 iki 26 d. (imtinai). Keturi rytmečiai bus skirti skrybėlių dirbtuvėms “Nuo tradicijos iki eko mados”, trečiadienio rytmetys skirtas garso ir ritmo dirbtuvėms “Resonance”. Pasirinktinai galima dalyvauti ir ne visas dienas, tačiau pirmenybė registruotis suteikiama pilnoje programoje dalyvajantiems vaikams.

Liepos 27 d., (šeštadienį) visi dirbtuvių dalyviai kviečiami į parke vyksiantį pikniką- skrybėlių paradą!

LAIKAS: pirmadienis- penktadienis 10.00 -13.00

VIETA: Kulių parkas ir baltasis namas.

DALYVIŲ AMŽIUS: 7-14 metų vaikai. Jaunesni vaikai kviečiami dalyvauti su tėveliais ar kitais vyresniais šeimos nariais, o vyresni vaikai - į suaugusių popietines dirbtuves.

VADOVAI: skrybėlių dizaino užsiėmimus ves net 4 menininkai-dizaineriai-scenografai: Renata Valčik, Rūta Lendraitytė-Utalla, Jonas Arčikauskas ir Tomas Uktveris.

Garso ir ritmo dirbtuves ves kompozitorius, perkusininkas Tomoo Nagai iš Japonijos (anglų k. su vertimu į lietuvių k.)

PRIEMONĖS: į skrybėlių dirbtuves rekomenduojama atsinešti nešiotų drabužių, galvos apdangalų ar bet kokių dekoravimo priemonių, tačiau bet kokiu atveju, jas suteiks festivalio organizatoriai.

REGISTRACIJA: klausti ir registruotis pas Kulių krašto bendruomenės pirmininkę, “Jaunųjų kūrėjų stovyklos” koordinatorę Agnę Alčauskienę, el.paštu: agnealcauskiene@gmail.com arba FACEBOOK “Kulių krašto bendruomenė”, arba mob.+370 611 14410.

STOVYKLOS VEIKLOS:

Scenografė ir dizainerė Renata Valčik sako, kad siekiant atkreipti dėmesį į vieną taršiausių pasaulyje mados industrijos ir rūbų vartojimo problemą, pagrindinėmis dirbtuvių medžiagomis taps panaudoti rūbai ir medžiagos bei kiti buityje naudojami daiktai.

Perkusininkas, kompozitorius ir garso dizaineris iš Japonijos Tomoo Nagai Kuliuose iš vietinio medžio gamins perkusinius instrumentus, su kuriais ves garso bei ritmo dirbtuves vaikams.

Tomoo Nagai baigė studijas Tokijo meno Universitete, kūrė bendrus projektus su įvairių šalių džiazo, teatro, TV muzikos atlikėjais. T. Nagai koncertavo Indonezijoje, Brazilijoje, Maroke, Prancūzijoje (šioje šalyje išleido solo albumą), Islandijoje, Japonijoje. Savo šalyje vykdo perkusijos ir ritmo edukacines dirbtuves senjorams bei vaikams.

Stovyklos metu bus ne tik lavinamas vaikų kūrybiškumas, meninio skonio bei muzikinio ritmo pojūtis, bet ir diskutuojama su jais apie ekologiją, atsakingą vartojimą bei tvarią madą.