Kviečiame festivalio atidarymo kavai su beigeliais!

Kviečiame festivalio atidarymo kavai su beigeliais!
July
21

Liepos 21 14.00 - 15.00

Festivalis atsidaro sekmadienį, netrukus po Kulių Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidų Kulių bažnyčioje.

Nuo 14 iki 15 val. pagrindinėje festivalio erdvėje - Kulių kultūros centre arba po rekonstrukcijos neatpažįstamai atsinaujinusioje miestelio aikštėje (priklausomai nuo oro), veiks festivalio atidarymo beigelinė.

Prieš keletą metų į Lietuvą grįžęs pailgo žiedo formos patiekalas jau spėjo pavergti vilniečių širdis. Nors dabar beigeliai populiariausi Jungtinėse valstijose, jų istorija prasidėjo Europoje, LDK ir Lenkijos žydų bendruomenėse.

Tarpukariu kiekviename Lietuvos mieste ar miestelyje buvo galima rasti bent kelias beigelių kepyklėles, ne išimtis ir Kuliai, kuriuose veikė Motelio Ciglerio ir jo žmonos beigelinė.

Prieš pirmąjį SOFIJOS festivalio atidarymo renginį - Loretos Juodkaitės (Prancūzija) šiuolaikinio šokio pasirodymą, sutinkant festivalio svečius ir dalyvius, Jūsų lauks ir ką tik iš krosnies ištraukti košeriniai beigeliai - bendras kuliškių Kristinos Narkienės ir Valentino Masalskio projektas.

Tradiciniai beigelių sumuštiniai ar ypatingieji Kulių beigeliai, kartu su šalta bei karšta kava - viskas už simbolinę kainą! Pasak Kulių istorikės Zuzanos Jankevičienės ,...žydai nieko nedalindavo nemokamai : )

Visi festivalio renginiai nemokami!